Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 61,31

Het Centrum van donderdag 25-10-1962

'Het Centrum' verscheen voor het eerst in 1884. De krant was een katholiek landelijk dagblad. In 1971 nam het 'Utrechts Nieuwsblad' het dagblad over. Deze overname kwam zowel voor de lezers als voor de redacteuren zeer onverwachts. In 2009 is 'Het Utrechts nieuwsblad' voor het laatst gedrukt.

Het Centrum verscheen van 1884 tot 1971, aanvankelijk als katholiek landelijk dagblad, later als (provinciaal) Utrechtse krant. De krant werd een twistappel tussen de katholieke bisschoppen, die clericale zeggenschap wilden en de meer 'al denkende' katholieken, die een brede volkskrant nastreefden. Naast ideologische verschillen speelde mee òf en hoe de krant zou professionaliseren en renderen ten koste van de religieuze zuiverheid. Met het op het eind lopen van de verzuiling verdween Het Centrum: in 1971 werd de krant door het Utrechts Nieuwsblad overgenomen.

De vestigingsplaats van Het Centrum was achtereenvolgens Utrecht, Amsterdam en weer Utrecht. Het archief van de krant is tot en met de beschreven periode als zodanig verloren gegaan. De leggers van de krant zijn nog wel grotendeels bewaard.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Het Centrum compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 14,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette
+ € 54,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op donderdag 25 oktober 1962

Gebeurtenissen: Europa's eerste waterdrukkernreactor gaat in bedrijf, in Mol in BelgiÎ.
Gebeurtenissen: Europa's eerste waterdrukkernreactor gaat in bedrijf, in Mol in België.

Het weer van donderdag 25 oktober 1962

Een gemiddelde, geheel bewolkte dag met een gem. temperatuur van 11.6 ℃.

Er viel in totaal 0.7 mm neerslag in een periode van 0.6 uur. De zon scheen 0.2 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 13.5 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 8.2 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 9.3 m/s.
Het minimale zicht lag op 3500-3600 m en de relatieve luchtvochtigheid was 88%.

Bekijk alle weerdetails van 25-10-1962 »

Het Centrum van donderdag 25 oktober 1962 (25-10-1962) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Het Centrum van donderdag 25 oktober 1962 (25-10-1962) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Centrum van donderdag 25 oktober 1962 (25-10-1962) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.