Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 59,45

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 15 mei t/m 30 juni. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 3 juli verstuurd.

Let op! Kranten uit deze periode 1943-1948 kunnen kleiner van afmeting zijn. In deze periode heerste naast voedselschaarste ook papierschaarste als gevolg van de Tweede Wereldoorlog.

Jyllands Posten van maandag 08-11-1948

De Deense Jyllands-posten bestaat sinds 2 oktober 1871. Sinds 1969 heet de krant Morgenavisen Jyllands-posten (’ochtendkrant Jyllands-Posten’). De krant staat ook bekend als simpelweg JP en komt zeven keer per week uit.

Het is de grootste van de drie landelijke Deense ochtendbladen. Deze tegenwoordig liberale krant steunde in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw de nationalistische regimes in Duitsland en Italië. In 2005 publiceerde deze krant de zogenaamde Mohammed-cartoons. Naast het hoofdkantoor in Aarhus is er ook een kantoor in Kopenhagen.

Maak uw Jyllands Posten compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 7,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 17,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op maandag 8 november 1948

Het weer van maandag 8 november 1948

Een koude dag met een gem. temperatuur van 3.2 ℃.

Er viel in totaal 0.7 mm neerslag in een periode van 2.5 uur. De zon scheen 5.7 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 6.4 ℃ terwijl de minimale temperatuur op -1.5 ℃ bleef steken.

Het minimale zicht lag op en de relatieve luchtvochtigheid was 76%.

Bekijk alle weerdetails van 8-11-1948 »

Jyllands Posten van maandag 8 november 1948 (08-11-1948) als origineel krant van de geboortedag cadeau

Jyllands Posten van maandag 8 november 1948 (08-11-1948) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Jyllands Posten van maandag 8 november 1948 (08-11-1948) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 15 mei t/m 30 juni. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 3 juli verstuurd.