Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 59,45

Berlingske Aftenavis Kopenhavn van woensdag 20-10-1971

De Deense avondkrant Berlingske Aftenavis (‘Berling-avondkrant’) werd door Berlingske Tidende (een grote Deense krant) uitgegeven tussen 1845 en 1971.

Toen de Deense posterijen in 1968 stopten met de avondbezorging van post was er geen toekomst meer voor de krant. Twee jaar later werd het allerlaatste exemplaar gedrukt. In plaats van de avondkrant kwam er een weekendkrant die al snel razend populair werd. Deze Weekendavisen bestaat nog steeds. 

Maak uw Berlingske Aftenavis Kopenhavn compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 16,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op woensdag 20 oktober 1971

Geboren: ÿystein Hole, Noors schaker
Geboren: Dannii Minogue, Australisch zangeres
Geboren: Snoop Dogg, Amerikaans rapper en acteur
Gebeurtenissen: Oeganda beschuldigt Tanzania ervan bij een mortierbeschieting over de grens 22 burgers te hebben gedood en zes soldaten te hebben gewond.

Het weer van woensdag 20 oktober 1971

Een gemiddelde, half bewolkte dag met een gem. temperatuur van 11.2 ℃.

Er viel in totaal 0.5 mm neerslag in een periode van 0.6 uur. De zon scheen 2 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 14.5 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 9 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 16.5 m/s.
Het minimale zicht lag op 15-16 km en de relatieve luchtvochtigheid was 79%.

Bekijk alle weerdetails van 20-10-1971 »

De Berlingske Aftenavis Kopenhavn van woensdag 20 oktober 1971 (20-10-1971) als origineel krant van de geboortedag cadeau

De Berlingske Aftenavis Kopenhavn van woensdag 20 oktober 1971 (20-10-1971) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Berlingske Aftenavis Kopenhavn van woensdag 20 oktober 1971 (20-10-1971) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.