Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 61,31

The Independent van vrijdag 02-08-1991

The Independent is a British national morning newspaper published in London by Independent Print Limited

The Independent is een Brits dagblad op tabloidformaat De krant is sinds 25 maart 2010 in het bezit van Lebedev en is opgericht in 1986, waarmee het dus het jongste Britse dagblad is. Voorheen was deze titel in handen van Independent News & Media. Net als alle andere Britse kranten heeft de krant een zondagsuitgave en een magazine, alleen verschijnt het magazine in plaats van bij alle andere Britse kranten niet op zondag maar op zaterdag. Het magazine besteedt vooral veel aandacht aan wetenschap, kunst en cultuur. De krant is politiek liberaal en progressief georiënteerd en heeft ongeveer een half miljoen lezers en wordt vooral gelezen door hoogopgeleide rijkeren die voornamelijk LibDems en Labour stemmen. De krant besteedt zeer veel aandacht aan politiek nieuws, en er worden hierover veel kritische columns geschreven. Ook zijn er veel bijlagen over wetenschap, literatuur, sport en cultuur. De bekendste rubriek in het blad is de "Diary" (die The Guardian trouwens ook heeft), waarin verschillende columnisten en verslaggevers kritische vraagstukken en columns over politiek, wetenschap en cultuur schrijven. Omdat het woord "tabloid" in Engeland synoniem staat voor de boulevardpers, noemen Britse kwaliteitsbladen als The Guardian en The Independent, die ook op dit formaat overschakelden, zich liever "compact", om niet met de schandaalpers geassocieerd te worden.

Maak uw The Independent compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 14,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette
+ € 54,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op vrijdag 2 augustus 1991

Gebeurtenissen: Openingsceremonie van de elfde Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Havana.
Gebeurtenissen: Spaceshuttle STS 43 (Atlantis 9) wordt gelanceerd.
Gebeurtenissen: Openingsceremonie van de elfde Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Havana.
Gebeurtenissen: Spaceshuttle STS 43 (Atlantis 9) wordt gelanceerd.

Het weer van vrijdag 2 augustus 1991

Een zomerse, half bewolkte dag met een gem. temperatuur van 18.8 ℃.

Er viel in totaal -0.1 mm neerslag in een periode van uur. De zon scheen 11.8 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 25.6 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 11.4 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 7.2 m/s.
Het minimale zicht lag op 100-200 m en de relatieve luchtvochtigheid was 81%.

Bekijk alle weerdetails van 2-8-1991 »

De Independent van vrijdag 2 augustus 1991 (02-08-1991) als origineel krant van de geboortedag cadeau

De Independent van vrijdag 2 augustus 1991 (02-08-1991) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Independent van vrijdag 2 augustus 1991 (02-08-1991) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.