Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 61,31

ZOMERSTOP

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!
Bestellingen kunt U desondanks plaatsen, deze worden verwerkt na onze vakantie, 22 augustus

Neues Deutschland van woensdag 13-10-1976

Neues Deutschland werd in 1946 opgericht na de gedwongen fusie van de SPD en de KPD tot SED in de Sovjet-bezettingszone van Duitsland. Neues Deutschland, het officiële orgaan van het Centraal Comité van de SED, verscheen voor de eerste keer op 23 april 1946, aansluiting op de oprichtings-partijdag van de SED.
. Neues Deutschland was de belangrijkste krant van de DDR en stond volledig ten dienste van de SED (partij en regering). Günter Schabowski, de man die op 9 november 1989 de val van de Berlijnse Muur aankondigde, was een tijdlang hoofdredacteur van Neues Deutschland. De oplage van Neues Deutschland ten tijde van de DDR rond 1 miljoen. Tegenwoordig is de oplage minder dan 50.000 exemplaren en zijn de lezers voornamelijk ouderen. De krant is gelieerd aan de Linkspartei, een voortzetting van de SED.
LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Neues Deutschland compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,75

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 14,95

Luxe mahonie cassette

Luxe mahonie cassette
+ € 54,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op woensdag 13 oktober 1976

Gebeurtenissen: Een Boeing 707 vrachtvliegtuig stort neer op een school in Santa Cruz, Bolivia. 100 mensen stervenwaaronder 93 schoolkinderen.
Geboren: Vanessa Chinitor, Vlaams zangeres
Geboren: Roos Van Acker, Vlaams presentatrice
Geboren: Ellemieke Vermolen, Nederlands tv-presentatrice, actrice en fotomodel
Gebeurtenissen: Een Boeing 707 vrachtvliegtuig stort neer op een school in Santa Cruz, Bolivia. 100 mensen sterven waaronder 93 schoolkinderen.
Gebeurtenissen: Het Nederlands voetbalelftal speelt in De Kuip met 2-2 gelijk tegen Noord-Ierland in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. Ruud Krol en Johan Cruijff maken na rust de Nederlandse doelpunten.

Het weer van woensdag 13 oktober 1976

Een gemiddelde, half tot zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 9.9 ℃.

Er viel in totaal 0.1 mm neerslag in een periode van 0.1 uur. De zon scheen 2.1 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 15 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 6.3 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 3.1 m/s.
Het minimale zicht lag op < 100 m en de relatieve luchtvochtigheid was 89%.

Bekijk alle weerdetails van 13-10-1976 »

De Neues Deutschland van woensdag 13 oktober 1976 (13-10-1976) als origineel krant van de geboortedag cadeau

De Neues Deutschland van woensdag 13 oktober 1976 (13-10-1976) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Neues Deutschland van woensdag 13 oktober 1976 (13-10-1976) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

ZOMERSTOP

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!
Bestellingen kunt U desondanks plaatsen, deze worden verwerkt na onze vakantie, 22 augustus