Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant
€ 64,95

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 1 maart. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 4 maart verstuurd.

Berlingske Tidende van zaterdag 25-05-1985

Berlingske Tidende (’Berling-krant’) werd in 1749 opgericht door Ernst Henrich Berling onder de naam Kjøbenhavnske danske Post-Tidender. Het was de eerste Deense krant die regelmatig uitkwam, en tevens de eerste met een min of meer moderne vormgeving.

Voor die tijd waren overzichtelijke rubrieken niet gangbaar. De naam van de krant veranderde meermaals. Vanaf 1833 heette hij Berlingske politiske og Avertissements Tidende (’politiek- en annonce-krant’), en in 1935 werd het Berlinsgke Tidende. Vanaf 2012 gaat de krant door het leven als Berlingske. De krant was vroeger vrij conservatief, maar is later meer naar het midden opgeschoven. Samen met de Jyllands-Posten en Politiken vormt Berlingske de top 3 van grootste Deense kranten.

LET OP: Getoonde afbeeldingen zijn enkel voorbeelden, en niet de exacte versie die u ontvangt.

Maak uw Berlingske Tidende compleet met een cadeauverpakking

De krant wordt standaard verpakt in een beschermde cellofaan verpakking. Kies voor een luxe geschenkdoos om uw geschenk nog specialer te maken! Bij de Corvon geschenkdoos en de Mahone cassette krijgt u tevens gratis handschoenen van de archivaris!

Caribic geschenkdoos

Caribic geschenkdoos
+ € 6,95

Luxe geschenkdoos Corvon

Luxe geschenkdoos Corvon
+ € 16,95

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw Historische krant cadeau's inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Wat gebeurde er op zaterdag 25 mei 1985

Gebeurtenissen: Doordat een tyfoon met windkracht 12 om ongeveer 3 uur 's nachts langs de kust van Bangladesh raast,komen grote gebieden onder water te staan.
Gebeurtenissen: Paus Johannes Paulus II creÎert 28 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse aartsbisschop vanUtrecht Adrianus Simonis en de Belgische curieprelaat Jean JÈrÙme Hamer.
Gebeurtenissen: Doordat een tyfoon met windkracht 12 om ongeveer 3 uur 's nachts langs de kust van Bangladesh raast, komen grote gebieden onder water te staan.
Gebeurtenissen: Paus Johannes Paulus II creëert 28 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse aartsbisschop van Utrecht Ad Simonis en de Belgische curieprelaat Jean Jérôme Hamer.

Het weer van zaterdag 25 mei 1985

Een warme, half tot zwaar bewolkte dag met een gem. temperatuur van 17.3 ℃.

Het bleef droog gedurende de dag. De zon scheen 8.5 uur waarbij de maximale temperatuur uit kwam op 22.7 ℃ terwijl de minimale temperatuur op 12 ℃ bleef steken.

De hardst gemeten windstoot had een snelheid van 7.2 m/s.
Het minimale zicht lag op 8000-9000 m en de relatieve luchtvochtigheid was 73%.

Bekijk alle weerdetails van 25-5-1985 »

De Berlingske Tidende van zaterdag 25 mei 1985 (25-05-1985) als origineel krant van de geboortedag cadeau

De Berlingske Tidende van zaterdag 25 mei 1985 (25-05-1985) is een uniek, origineel cadeau. Boordevol oude verhalen, historische gebeurtenissen en herinneringen aan een bijzondere tijd. Voor elke verjaardag, vaderdag, moederdag, bij een jubileum, huwelijk, als relatiegeschenk of om andere (nostalgische) redenen. Bestel nu de originele Berlingske Tidende van zaterdag 25 mei 1985 (25-05-1985) en laat u meenemen naar de tijd van toen.

Authentieke exemplaren
Elke krant of tijdschrift die u van ons ontvangt is een 100% origineel exemplaar, dus geen kopie of herdruk. Om dat te onderstrepen ontvangt u bij elke bestelling een certificaat van echtheid. Meer weten over ons bijzondere, miljoenen documenten tellende, archief met oude kranten en tijdschriften? Neem gerust contact met ons op.

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Vakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 1 maart. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 4 maart verstuurd.