Menu
Historisch Archief
Zoek uw krant

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.

De jubileumkrant voor een speciale dag

De jubileumkrant is een uniek cadeau. Is een collega 25 jaar in dienst? Gaat een bekende met pensioen? Bestaat het bedrijf 50 jaar? Voor elke bijzondere gelegenheid is de jubileumkrant een prachtig geschenk om te geven. Het is de enige originele krant van toen!

Zoek een op de specifieke dag:

Door te zoeken op de specifieke datum kunt u direct zien welk titels wij in ons archief op voorraad hebben!
Vrijwel alle kranten en tijdschriften kunnen we binnen 24 uur verzenden!
Zo heeft u snel & gemakkelijk een zeer speciaal geschenk in handen.

Voor een jubileum geef je een jubileumkrant cadeau

Een jubileum is een gebeurtenis die een bepaald aantal jaren is gebeurd, veelal een veelvoud van vijf jaar. Gebeurtenissen die vaak worden gevierd zijn dienstverbanden bij een bedrijf, het bestaan van een organisatie zoals Philips, Shell en Heineken, maar mensen die Abraham of Sara zien, huwelijksverjaardagen bij 25 jaar, 50 jaar, 65 jaar en meer. Daarnaast vieren ook dorpen, steden en landen hun jubileum en wordt er vaak stilgestaan bij historische gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen worden in de meeste gevallen herdacht bij 50, 100 en 1.000 jaar.

Tweede ambtsjubileum

Vroeger kwam het nog vaak voor dat werknemers hun ‘tweede ambtsjubileum’ bij een werkgever vierden. Iemand was dan 40 jaar in dienst. Door de invoering van de VUT, het sneller overstappen naar een andere werkgever en de flexwet komt het nog weinig voor dat werknemers een 40-jarig jubileum bij een bedrijf vieren.

Lustrum

Een lustrum is een vijfjarig jubileum. Van oorsprong is een lustrum een zoenoffer dat eens per 5 jaar door de Romeinen werd gehouden. Tegenwoordig is het vieren van een lustrum vooral een gebruik van universiteiten en studentenverenigingen. 

Dies Natilis

Het vieren van de verjaardag van universiteiten en andere organisaties wordt in het Latijns ook wel ‘dies natilis’ genoemd. Gymnasia vieren ook dies natilis. De betekenis verwijst naar de dag waarop een martelaar stierf en daardoor opnieuw geboren werd in de hemel. Deze verjaardag gaat veelal gepaard met diverse festiviteiten. Universiteiten verlenen op deze dag vaak eredoctoraten aan personen die zich voor de wetenschap hebben ingezet.

Herinneringen oproepen

Bijzondere gebeurtenissen blijven ons bij, zoals het EK 1988 of de dood van John F. Kennedy. Echter, we vergeten vaak de kleine dingen die om ons heen gebeuren. Op het moment dat we ze weer onder ogen zien, zeggen we: “O, ja! Weet je nog?” De jubileumkrant roept zeker herinneringen op.

Historisch archief

Met de jubileumkrant ga je weer even terug in de tijd. Dat kan 10 jaar terug zijn, 25 jaar, maar ook 50 jaar, 75 jaar of meer dan 100 jaar. In ons historisch archief hebben we zelfs historische kranten liggen uit de 16de eeuw. Alle jubileumkranten die we toesturen zijn originele exemplaren!

Originele exemplaren

Van veel kranten die zijn gedrukt, zijn slechts een of twee exemplaren in archieven bewaard gebleven. Vele archieven zijn in het verleden door ons archief overgenomen. Vandaag de dag hebben zelfs veel uitgeverijen geen originele exemplaren van alle uitgegeven edities bewaard. Voor een originele jubileumkrant bent u bij ons aan het juiste adres!

OP=OP! Een jubileumkrant die we niet in ons historisch archief hebben liggen, kunnen we niet nabestellen. Via de zoekmachine op de website is het mogelijk om te kijken welke kranten nog beschikbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is de gewenste datum in te voeren. Je ziet direct of er nog een jubileumkrant aanwezig is.

Uniek jubileumcadeau 

Om de jubileumkrant extra mooi te overhandigen, hebben we speciale geschenkverpakking laten ontwerpen, waaronder een houten dagblad cassette. De krant kan op deze manier niet beschadigen. Het is een passende verpakking voor elk jubileum.

Om het cadeau helemaal af te maken, worden witte fluwelen handschoentjes bij de jubileumkrant toegevoegd. Deze handschoentjes worden ook in archieven gebruikt bij het aanraken van oude, originele voorwerpen. Net echt!

Jubileumkrant met certificaat

Om er zeker van te zijn dat je een originele jubileumkrant hebt weten te bemachtigen, wordt een certificaat van echtheid meegestuurd. Dit certificaat is het bewijs dat de jubileumkrant een origineel exemplaar is. Niet alleen leuk voor jou, maar helemaal leuk  voor degene die de jubileumkrant in ontvangst mag nemen.

Gepersonaliseerde jubileumkrant

Wil je bij de jubileumkrant ook een boodschap meegeven? Heel leuk! Bij het afronden van de bestelling krijg je de mogelijkheid een persoonlijk bericht te typen. Wij zorgen ervoor dat de boodschap samen met de jubileumkrant wordt verstuurd.

Bestel vandaag nog een jubileumkrant!

Heb je de gewenste jubileumkrant gevonden? Wacht niet te lang met bestellen. Op is op! We kunnen kranten niet nabestellen. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze jubileumkranten? Neem gerust contact met ons op!

iDEAL
bancontact
Visa
Mastercard
Sofort
Giropay
Apple Pay
Paypal
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Website door Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten tot 29 september. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 2 oktober verstuurd.